INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Marad pályaudvar a Nyugati

Komolyan sosem vetődött föl a Nyugati pályaudvar kiköltözésének terve, annak ellenére, hogy egyesek úgy vélik, Rákosrendező lehetne a fejpályaudvar a kormányzati negyed elkészültét követően – írja a Népszava. A Magyar Nemzet értesülései szerint késhet a kormánynegyed beruházás engedélyezési folyamata, mert hiányzik a biztos jogi háttér.

Láng Balázs, a projekt kommunikációs vezetője szerint komolyan fel sem vetődött a fejpályaudvar áthelyezése, hogy így tehermentesítsék a Nyugati teret a vonatoktól és a vonatokon utazók tömegétől. Korábban ugyanis több olyan híresztelés is napvilágot látott, hogy Rákosrendezőre kerülne át.

A kormányzati negyeddel kapcsolatos közlekedési kérdésekről egyébként szinte naponta egyeztet a szakmai csoport. A közlekedési infrastruktúra átalakításának mikéntjére vonatkozó javaslatát jövő év elején teszi le a szakembergárda az asztalra. Sokkal fontosabb számukra az, hogy a vágányok lesüllyesztésével vagy felülépítéssel fedjék le a síneket; minden bizonnyal az utóbbi változat kerül ki győztesen.

Minden akadály elhárult viszont a pályaudvar területének felszabadítása elől. A bontás egyébként az eredetileg tervezett összegnél lényegesen több pénzt emészt el, hiszen az e célra szánt 150 millió forint több mint háromszorosával tette a legjobb ajánlatot a nyertes. A Nyugati pályaudvar egy részét egyébként már kiürítették, azt a területet ugyanis, ahol a Podmaniczky utcai homlokzatú kormányzati épületegyüttes épül majd, már egy hónapja felszabadította a vasúttársaság.

Hiányzó jogi háttér?

Ismét komoly késedelmet szenvedhet a kormányzati negyed (K4) beruházás engedélyezési folyamata, mert kiderült, hogy hiányzik mögüle a biztos jogi háttér. Egy liberális forrásból a Magyar Nemzet birtokába került előterjesztés szerint ugyanis a K4-épületegyüttes telke egy részének beépíthetővé minősítése csak jogsértés árán lehetséges.

A fővárosi szerkezeti keretterv, valamint a kerületek keretterveit összhangba hozni hivatott, úgynevezett "48"-as rendelet tenné lehetővé, hogy közlekedési besorolású területeket - mint amilyen a Nyugati pályaudvar vasúti sínei által elfoglalt terület - beépíthetővé minősítsék. Ennek értelmében a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén egy ilyen értelmű előterjesztést tárnak a képviselők elé. Csakhogy a dolog pillanatnyilag jogi értelemben lehetetlen - írja a lap.

(2007.11.29. FigyelőNet)

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs