INGATLAN ADATBÁZIS

lakás

GYORSKERESŐ

Típus:

eladó kiadó
csak új építésűek

Megye:

Régió:

Település:

Ár: (MFt)

-tól -ig

Rendezés:

részletes keresés

KERESÉS

ingatlan kódja:

HASZNOS

Ügyvéd fórum

ADMINISZTRÁCIÓ

e-mail cím:

jelszó:

elfelejtett jelszó

 

Hírek

Magyarországon továbbra is szárnyalnak az ingatlanárak
Magyarországon nőttek a leggyorsabban az ingatlanárak 2019 első negyedében, írja az Eurostat adatai alapján a novekedes.hu. Az ingatlanárak hazánkban 11,3 százalékkal emelkedtek, míg a második Csehországban csak 9,4, a németeknél pedig csak 5 százalékkal. (2019.07.22. www.index.hu)

Három jövő várhat a lakástakarékokra. Egyik sem könnyű.
Teljesen bizonytalan, hogy miként élnek tovább, egyáltalán tovább élnek-e a lakástakarék pénztárak az állami lakástámogatás eltörlése után. Három út lehetséges, vázoljuk mindegyiket. (2018.10.28. www.index.hu)

Ingatlanpiac: parkolópálya vagy új lendület?
Furcsa kettősségben él ezekben a hónapokban a magyar ingatlanpiac, hiszen egyrészt hatalmas a kereslet, ugyanakkor vészesen közeleg a kedvezményes áfa kivezetésének időpontja, ami ugyan jelenleg élénkíti a piacot, de ugyanekkora megtorpanást is előidézhet hamarosan. (2018.10.02. www.index.hu)

Októbertől szigorítja a hitelfelvételt az MNB
Október 1-től a Magyar Nemzeti Bank rendeletben szabályozza, hogy egy háztartás a jövedelme hány százalékát tudja hiteltörlesztésére fordítani - írja közleményében az MNB. A cél, hogy minél többen válasszanak biztonságosabb kamatozású hiteleket. (2018.09.07. www.index.hu)

Akár 10% fölötti hozam: az ingatlan az új arany?
Miközben a kötvények már szinte semmit nem hoznak, a részvénypiacok pedig extrém volatilisek, az ingatlanalapok valósággal tarolnak: volt olyan ingatlanalap, amely alig fél év alatt 8% körül hozott, éves időtávon pedig simán látni látni 10% körüli hozamokat is. Nem véletlen, hogy a befektetők két kézzel öntik a pénzt az ingatlanpiaci befektetésekbe: a befektetők befizetései 137 milliárd forinttal növelték az ingatlanalapok vagyonát. (2018.07.05. www.portfolio.hu)

Újabb hiteleket engedne el a kormány
(2018.04.19. www.index.hu)

Új befektetési célpont lehet Hévíz és környéke
Új fejlesztések indulnak a délnyugat-balatoni térségben, tovább növelve a környék vonzerejét. Keszthely és Gyenesdiás mellett Hévíz kaphat új lendületet a különféle ingatlanfejlesztések révén és várható, hogy a befektetők is felfedezik a fürdővárost. (2018.03.06. www.index.hu)

Lázár bejelentette: jönnek a CSOK-könnyítések
Idén először tartott Kormányinfót Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány 10 éven belül ki akarja szorítani az energiaimportot, a jelenlegi 50%-os arányát alternatív forrással váltaná ki, ezért támogatja a kormány a kisebb naperőmű-parkok létesítését. Azt is elárulta, hogy két héten belül dönt a CSOK-ot érintő adminisztratív könnyítésekről a kormány. (2018.01.19. www.portfolio.hu)

Bemutatták a hat óra alatt felépíthető lakóházat - Átverés vagy megoldás a lakáshiányra?
Az előregyártott elemekből történő építkezésben semmi újdonság nincs, már a panellakások felépítésekor is használták a technológiát. A legújabb megoldások viszont ennél is hatékonyabb építkezést tesznek lehetővé olyan családi házak formájában, melyek elkészítése legfeljebb hat órát vesz igénybe. (2018.01.10. www.portfolio.hu)

Ingatlan » Ingatlan lakás Milliókat akarsz keresni? Térkövesnek menj, ne bankárnak
Tovább erősödik az építőanyaghiány, heteket, de van, ahol hónapokat kell várni a szállítmányokra, ami jelentősen lassítja az építkezéseket. Az építőanyagok mellet a speciális szakipari dolgozók hiánya is akadályozza a beruházások felfutását - írja a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség értékelése alapján a HVG. A munkaerőhiány mostanra olyan mértékre emelkedett, hogy bizonyos szakipari munkakörökkel magasabb jövedelem érhető el, mint a bankszektorban dolgozva - olvasható a 24.hu elemzésében. (2017.10.17. www.portfolio.hu)

Miből áll az M85-ös? Csomópont a pihenőkeresztnél
Mi ez? Sorra vesszük az M85 gyorsforgalmi út Sopront érintő jelentős részeit. Az alapokat ebben a cikkben bemutatottak adják, kelet-nyugat irányban haladunk napról-napra. (2017.09.04. www.cyberpress.hu)

Ajándékmilliókból újíthatod fel az otthonod: még pályázni sem kell
Aki beruházáson, lakáskorszerűsítésen gondolkodik, sokszor csak az ezzel járó költségeket látja. Pedig valójában egy-egy jól megválasztott felújítás többet hozhat a konyhára, mint amennyit visz. Ráadásul ezeket akár hitelből is finanszírozhatjuk, méghozzá úgy, hogy egy fillérünkbe sem kerül majd. (2017.07.20. www.index.hu)

Lakáshitelesek, figyelem: óriási tartozás-elengedés készülődik
Finanszírozás » Hitel szerző Lakáshitelesek, figyelem: óriási tartozás-elengedés készülődik Palkó István 2017. június 7. 11:02 nyomtatás Harmadik és további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forintnyi tartozást "elenged" az állam a lakáshiteles családoknak - jelentette be a kormány a közelmúltban. Feltéve, de meg nem engedve, hogy minden érintett vállal még egy gyermeket, számításunk szerint 172 ezer család összesen 172 milliárd forintnyi tartozástól szabadulna meg. A bankszektor hosszú távon ügyfeleket nyerne, rövid távon viszont bukna: becslésünk szerint évi mintegy 8 milliárd forintnyi nettó kamatbevételtől esne el. A legjobb lakáshitelek kikalkulálásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk. (2017.06.07. www.index.hu)

Pár ötlet mikro otthonok berendezéséhez!
A minél kisebb, annál jobb trend a lakások esetén nem csupán egy divathóbort, hiszen sok nagyvárosban a helyhiány szüli ezeket a kényszer megoldásokat. Ha már viszont csak egy kis terület áll rendelkezésre, akkor érdeme mindent beleadni, hogy az valóban élhető tér legyen. A CNN elképesztően pici és zseniálisan mutatós lakásokat gyűjtött össze, amit most prezentálunk nektek, természetesen magyar példákkal! (2017.06.01. www.index.hu)

Sorra épülnek az új lakások: ez a jó pillanat a vásárlásra?
Ha lakásvásárlást tervez, ezt ne hagyja ki. Igazi lakásépítési bumm zajlik most Magyarországon: a nagy ingatlanfejlesztő cégek párhuzamosan több projekten dolgoznak, így nemcsak bővül, hanem látványosan színesedik is az új lakások piaca. A fejlesztések között van Tetris-formájú társasház a IX. kerületben, tópartra néző lakótelep Biatorbágyon, társasház a budai Sas-hegy lábánál és luxus-lakópark Pest bulinegyedében. Tavaly a korábbi évekhez képest jóval több építési engedélyt adtak ki, így a legfrissebb előrejelzések szerint idén még a tavalyi 10 ezernél is több új lakás épülhet. A Portfolio Csoport által szervezett márciusi LAKÁS 2017 kiállítás és lakásvásáron ismét több ezer ingatlanból válogathatnak az érdeklődők. (2017.04.07. www.index.hu)

Pest beelőzte Budát az ingatlanpiacon - íme a legdrágább utcák
A legdrágább fővárosi lakóingatlanok többségét ma már az V. kerület adja, szemben az 5-10 évvel ezelőtti helyzettel, amikor inkább a budai kerületekből kerültek ki a legdrágább ingatlanok - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből. Felsorolták a tíz éve és most legdrágábbnak számító utcákat is. (2016.12.14. www.hvg.hu)

Brutális áremelkedés az ingatlanpiacon
Szó szerint az egekbe szöknek lassan az ingatlanárak Magyarországon, persze egy éve ugyanezt mondogattuk, és még ahhoz képest is hatalmas emelkedésnek lehetünk szemtanúi. Egyelőre nem nagyon látszik, hol ér véget a drágulás, mindenesetre aki tavaly ingatlanba fektette a pénzét, az nagyon jól járt. Aki viszont most vásárolná meg első lakását, az törheti a fejét. A nagy kérdés az: utolérjük-e majd Nyugat-Európát. (2016.10.18. www.index.hu)

Ne az anyósára bízza kiadott lakását!
Kiadjuk a lakást, és havonta egyszer begyűjtjük a bérleti díjat. Ha külföldön élünk, vagy nem érünk rá, akkor segít egy rokon vagy egy ismerős. Ilyen egyszerű, nem? Mondjuk a buktatókat… (2016.10.17. www.hvg.hu)

Ingatlan lakás Már szinte olyan drágák a használt lakások, mint az újak
A XIII. kerület lakáspiaca az egyik legnagyobb áremelkedést produkálta országos viszonylatban is. A használt lakások 30-50 százalékkal voltak drágábbak 2015 végén, mint egy évvel korábban. A panelek átlagos fajlagos ára az év első 8 hónapjában több mint 350 ezer forint volt, míg a tégla lakások átlagos ára az idén augusztusban meghaladta az 520 ezer forintot négyzetméterenként, ami így magasabb, mint sok más kerületben az új lakások fajlagos ára. A jelentős emelkedés a vásárlók egy tekintélyes részét a használt lakásoktól az új lakások felé fordította. (2016.09.28. www.portfolio.hu)

Lakáspiac Sopronban: gyorsuló mókuskerék
A megyei jogú városokban 37 százalékkal több lakás épült, mint az előző év hasonló időszakában - áll a KSH kimutatásában. Sopronban is pörög az ingatlanpiac, sorra épülnek a társasházak és nőnek az árak. Utóbbi már nem csak a kereslet miatt. (2016.09.05. www.kisalfold.hu)

Csúcsra ért az idei albérletszezon
A napokban derül ki, hogy a főiskolások és egyetemisták közül kinek jutott kollégiumi hely, és kinek nem. Augusztusban a többi hónap átlagához képest 25 százalékkal nőtt a kereslet, szemben a tavaly augusztusban mért 20 százalékkal – írja a Világgazdaság az Ingatlan.com felmérése alapján. (2016.08.24. www.index.hu)

Megérheti lakást venni az egyetemista gyereknek
Kedden este kiderülnek az egyetemi ponthatárok, ami után szerda reggel, kipihenve az örömhír utáni bulizást, megint több tízezer fiatal gondolkodhat majd el azon, hogy hol is fog majd lakni az egyetemi évek alatt. A diákoknak alapvetően négy opciójuk van: megcsípnek egy kollégiumi helyet elmennek magánkollégiumba, már ahol van olyan bérelnek egy lakást vagy vesznek nekik egy lakást a szüleik. Az FHB elemzése szerint pedig a jelenlegi helyzetben annak, aki nem kap kollégiumi helyet vagy nem akar koleszba költözni, annak jobban megéri, ha a szülei vesznek neki egy lakást, mintha albérletre költi a pénzt. Bár egyre kevesebb diák van a felsőoktatásban, az elmúlt öt évben 70 ezerről 55 ezer alá csökkent a felsőoktatást elkezdő hallgatók száma, ennek ellenére az egyetemi városokban, Győr kivételével a hallgatók legalább fele lakhatási problémákkal küzd. Budapestre tavaly nagyjából 55 ezer hallgató jött Pest megyén kívülről, de Baranyában kicsit kevesebb, mint 7 ezer, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében közel 10 ezer más megyéből érkező hallgató jött. (2016.07.26. www.index.hu)

28%-kal drágultak a használt lakások
Egyre több lakás eladó a lakáspiacon, ezért az árak már csak lassabb tempóban emelkedtek az év második negyedévében - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely több mint 50 ezer magánszemély által feladott hirdetés alapján vizsgálta a 10 ezer lakosnál nagyobb települések ingatlanpiacát. (2016.07.06. www.index.hu)

Ingatlan » Ingatlan lakás A titok, ami a lakáspiacot mozgatja
A lakáspiac alakulásában kulcs szerepet játszik a gazdasági növekedés, míg abban, hogy mennyit kell fizetni egy ingatlanért az, hogy milyen az adott terület gazdasági helyzete. A magasabb jövedelem magasabb árakat is eredményez, ami Magyarország esetében is jól megfigyelhető. Budapesten az egy főre jutó GDP 5-szöröse a Nógrád megyeinek, míg lakásokért közel 4 szeresét kellett tavaly fizetni a Nógrád megyében elkért átlagos összegeknek. A lakásárak jövőjével kapcsolatban pedig érdemes figyelemmel követni a gazdasági növekedést, illetve a bérek alakulását, melyek azt mutatják, hogy például hazánkban még bőven lehet tere a lakóingatlanok drágulásának. (2016.06.17. www.portfolio.hu)

Első kellemetlen tapasztalatok a CSOK-ról
Avagy a CSOK-törvény és az értelmezésének anomáliái. (2016.06.01. www.ingatlanok.hu)

Viszik a kínaiak és az oroszok a magyar ingatlant, mint a cukrot
Ukrán és izraeli állampolgárok is előszeretettel veszik a magyar ingatlanokat. Tavalyhoz képest jócskán megnőtt a nem EU-állampolgár külföldiek érdeklődése a magyarországi ingatlanok iránt. (2016.05.09. www.hvg.hu)

Csok után nok: megint lehet ügyeskedni, de úgy is ráfaraghatunk
Csábítóan hangzik, hogy akár havi 25 ezer forintot is hozzátesz az állam a lakásra gyűjtők pénzéhez, de egy csomó csapda van a nok körül. Ki akar beszállni, ha csak a 30 százalékkal drágább új lakást veheti meg a pénzből? A szerencsések vagy ügyesek pedig két év múlva megveszik a többiek pénzéből az ingatlant, aztán kiadják bérbe, és röhögnek a markukba. Kiszállni az egészből viszont roppant nehéz. (2016.03.21. www.hvg.hu)

Alig fogy a csok
Mintegy negyvenezren igényelhetik az idén a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) az OTP Bank szakértői szerint, akik úgy vélték, a kérelmezők közül megközelítőleg húszezren fordulnak majd hozzájuk. A bank múlt heti sajtóbeszélgetésén elhangzott számok jól mutatják az érdeklődés és a tényleges kérelmezők között jelenleg meglévő óriási szakadékot (2016.02.22. www.index.hu)

Várjon, nem biztos, hogy érdemes rohanni a csokért
A 10 milliós támogatás és a hozzá járó 10 milliós hitel érdekében sokan az új lakás megvásárlása mellett tehetik le a voksukat. A kereslettel azonban egyelőre nem fog tudni lépést tartani a kínálat, így a lakásokat sokan már a tervezőasztalról szeretnék majd elvinni. Ez azonban számos problémát vet fel – világít rá a Bankmonitor elemzése. (2016.02.05. www.hvg.hu)

Kijöttek a húszmilliós szuperprogram részletei
Használt lakás és 1-2 gyerek után is jár majd a támogatás, a háromgyerekes új lakásba költözők viszont nagyon jól járnak. Már januártól él az új, ingatlanpiacot is felpörgető szocpol, arról viszont fogalma sincs senkinek, mennyibe kerül majd mindez az adófizetőknek. (2016.01.05. www.index.hu)

A kétgyerekes, harmadik gyereket vállaló családoknak is jár a 10+10 millió
A kormányszóvivő szerint a szerdán bejelentett tíz plusz tízmillió forintos támogatást azok a családok is igénybe vehetik, amelyekben a már meglévő két gyermek mellé vállalnák a harmadikat. A csokon kívül a gyed extra is változik. (2015.12.17. www.hvg.hu)

Nem igaz, hogy minden lakást elkapkodnak
Hét ingatlanból csak egy talált gazdára az elmúlt hat hétben az Otthontérkép legfrissebb statisztikái szerint. Budapesten 73 százalékkal nagyobb az esélye az értékesítésnek, mint vidéken, egy lakáson pedig másfélszer könnyebb továbbadni, mint egy házon. A legkapósabbak az 50 négyzetméter alatti, felújított otthonok. A vásárlások 30-40 százaléka a befektetési típusú vásárlások közé tartozik. (2015.12.10. www.index.hu)

Lázár büntet: nem lesz több ingyenpénz a lakások szigeteléséhez, ablakcseréjéhez
A kormány friss határozatban rögzítette: a lakossági energiahatékonysági beruházások támogatása csak visszatérítendő lehet, azaz a jövőben csak hitel formájában lehetséges ez. Így tényleg elveszik a rezsicsökkentő felújítások forrásait. (2015.11.30. www.hvg.hu)

Miért nem épít lakást senki?
Vidéki kisvárosokban vagy még kisebb településeken gyakorlatilag egyáltalán nem épülnek jelenleg új lakások, de ha a kormány tényleg lecsökkentené az új lakások áfáját, azzal az iparág kicsit fellélegezhetne, ráadásul a költözni készülők is több és kicsivel akár olcsóbb lakásból is válogathatnának. Amíg azonban csak beszélnek róla, a fejlesztők halogatni fogják a beruházásokat. (2015.11.10. www.index.hu)

Álomlakás vagy pénznyelő? Ezekre figyeljen, ha lakást venne
Mindenki tud olyan horror-történetet, amikor a megvásárolt lakásról vagy házról kiderült, hogy csak a csempe tartja össze és a beköltözés után fél nappal az is elkezd potyogni a falról, vagy az első estén derül ki, hogy gyakorlatilag a légifolyosó leszállóága alá költöztünk és a fejünk felett száll le az összes repülőgép. Dolgok, amire figyelni kell, ha megnézünk egy ingatlant. (2015.10.08. www.hvg.hu)

Máris módosították a szocpol feltételeit
Októbertől módosul a nemrég átalakított, korábban „szocpolként” ismert, újabban családi otthonteremtési kedvezménynek (CSOK) nevezett ingatlanvásárlási támogatás. (2015.09.23. www.hvg.hu)

160 négyzetméterig egyszerűbb lesz építkezni
Határozott a kormány a hazai építésügy teljes átalakításáról. A terjedelmes intézkedési terv oldalakon át sorolja a tennivalókat, és több ponton alapvetően átszabja a jelenlegi rendszert. A legtöbb határidő 2016-os, a teljes terv végrehajtásáról 2017 október végéig kell beszámolnia Lázár Jánosnak. (2015.09.07. )

Novák Katalin: óriási az érdeklődés az otthonteremtési támogatás iránt
Óriási az érdeklődés a kibővített otthonteremtési támogatás iránt; az új rendszer indulása utáni első hónapban kétszer annyi támogatási szerződést kötöttek, mint tavaly egész évben - mondta el az M1 aktuális csatornán szerda reggel Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. (2015.08.26. www.ingatlanhirek.hu)

Budapest szembe megy az árral
A budapesti irodapiacon 2014-ben tapasztalt fellendülés 2015-ben is folytatódott, a bérleti díjak számottevő emelkedése azonban egyelőre nem látható. A jelenlegi piacon milyen ösztönzőkkel lehet a bérlőket megnyerni? Honnan és milyen szektorokból érkeznek az új bérlők? Hogyan látják az év hátralévő részében a bérleti díjak alakulását? Ezeket a kérdéseket tettük fel ingatlankezeléssel és -üzemeltetéssel foglalkozó szakértőknek. (2015.07.22. www.ingatlanhirek.hu)

Vége az öt szűk esztendőnek az ingatlanpiacon
A válság óta tavaly történt meg először, hogy országos szinten is pozitív változásokat láthattunk mind a lakáspiaci forgalom, mind az árak tekintetében – derül ki a NAV adatbázisára épülő OTP Lakóingatlan Értéktérképből. Az adásvételek számának bő egyharmados növekedése rendkívül jelentős a korábbi évek stagnálása után. Az árváltozások tekintetében még meglehetősen vegyes a kép. Főként Budapesten és a nagyvárosokban indultak el pozitív irányú folyamatok, illetve messze kiemelkedik Győr-Moson-Sopron megye teljesítménye. Az árak tavaly év végén nominálisan még mindig az egy évtizeddel ezelőtti szinten álltak. (2015.06.17. www.ingatlanhirek.hu)

A globális befektetési volumen 4%-kal nőtt
2015 első negyedévében a kereskedelmi ingatlanpiaci tranzakciók volumene világszerte enyhe növekedést mutatott, az amerikai kontinensen volt a legjelentősebb. (2015.04.23. www.ingatlanhirek.hu)

KSH: áttörés - Tényleg egyre több lakás épül
2014-ben 8358 új lakás épült, 15%-kal több, mint egy évvel korábban. Közép-Magyarországon és a Dunántúlon nőtt az új lakások száma, a keleti országrészben egyelőre nem következett be fordulat. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 9633 volt, ez 28%-os növekedés a 2013. évi adatokhoz képest. - ez derül ki a KSH frissen közzétett lakásépítési jelentéséből. De mi derül ki akkor, ha tüzetesebben vizsgáljuk meg a számokat? (2015.02.25. www.ingatlanhirek.hu)

Balatoni nyárra vágysz? Siess, mert kimaradsz a jóból
Bár országszerte esik a hó és sokan vágynak arra, hogy vízparton napozzanak, valószínűleg keveseknek jut eszébe ilyenkor nyaraló után nézni. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ilyenkor érdemes szétnézni az ingatlanos adatbázisok segítségével a Balaton partján, mivel a tavaszi hónapokban általában növekedésnek indul a nyaralók utáni érdeklődés, a szakértők szerint a felfelé ívelő lakáspiacon pedig az idén tovább fog folytatódni az árak lassan megindult emelkedése. (2015.02.13. www.ingatlanhirek.hu)

Meddig fújódik a lufi? Egekben az árak a soproni lakáspiacon
Van olyan új építésű társasház Sopronban, ahol a négyzetméterár eléri a 400 ezer forintot. Szakértők szerint egyenesen robbant a piac, kérdés meddig nőhet befektetési kedv. (2015.01.23. www.kisalfold.hu)

Jelentősen csökkent a készházgyártás
Míg a válság előtti csúcsidőszakban az akkori 32 tagvállalat még évi 900 készházat gyártott, addig ma az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) készházépítő szakmai tagozatának csak 7 tagja van, s tavaly mindössze 120 készházat gyártottak - mondta Kárpáti József, a tagozat elnöke. (2015.01.14. www.ingatlanhirek.hu)

Az egygyerekesek is kapnak szocpolt
Az egygyerekes családok is kaphatnak otthonteremtési kedvezményt 2015 júliusától – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán kormányszóvivői sajtótájékoztatón, írja az MTI. Jövőre az otthonteremtési kedvezményre 4 milliárd forintot fordítanak, 2016-tól pedig 9-10 milliárd forintot. A keret felfelé nyitott, így igény esetén biztosítják a szükséges többletforrásokat. A családok egy gyerek esetén 500 ezer, három gyerek estén 3,25 millió forint támogatást kérhetnek. (2014.12.11. www.index.hu)

Mi volt a jó a válságban?
Az építőiparral együtt az építőanyag gyártók is megszenvedték a válságot. A nagyobb verseny következtében a korábbi évekhez képest jóval kisebb mértékben emelték áraikat, aminek az építkezők örülhettek. Különösen igaz ez a szerkezetek építéséhez szükséges anyagokra, melyek esetében a kereslet drasztikusan esett vissza az építkezések leállásával párhuzamosan. Összességében drágább lett lakást építeni az elmúlt 6 évben, de az új lakások négyzetméter árai ennek ellenére sem érik el még mindig a válság előtti szinteket. A jövőre nézve az építőanyag árak tovább növekedhetnek, de az új lakások is drágulás előtt állnak, arra azonban, hogy elérjék korábbi szintjüket, még 3-4 évet is várni kell. (2014.11.24. www.ingatlanhirek.hu)

KSH: vesszük a lakásokat, mint a cukrot
A 2014. év eddig összesített lakáspiaci adatai a forgalom élénkülését jelzik. Az első két negyedévben - az előzetes számítások szerint - 20%-ot meghaladó az értékesített lakások számának növekedése. Túlnyomóan használt lakások cseréltek gazdát, az új lakások részesedése a lakáspiaci forgalomból nem éri el a 2%-ot, áll a KSH legfrissebb lakáspiaci kiadványában. (2014.11.05. www.ingatlanhirek.hu)

(Kormányzati) kisokos - Így kapod vissza a bankoktól a devizahiteled
Mi van azokkal, akik már visszafizették a tartozásukat? Mikortól csökkennek a törlesztőrészletek? - válaszokért kattintson! Az összeállítást a magyarorszagosszefog.kormany.hu készítette: (2014.09.25. www.kisalfold.hu)

Már látszik a lassulás az építőiparban
Júliusban bővülni tudott az építőipari termelés, de a júniusi nagy visszaesést nem tudta korrigálni. A rendelési mutatók is azt sejtetik, hogy a közeljövőben az ágazat már nem tud annyira hozzájárulni a gazdasági növekedéshez, mint a megelőző negyedévekben. (2014.09.15. www.index.hu)

Így varázsold tágasabbá otthonodat egyszerű trükkökkel +fotók
Egyedül, netán pároddal élsz egy aprócska garzonban? A gyerekekkel osztoztok a mindennap használt helyiségeken? Szűknek érzed panellakásod? Úgy érzed nyomnak a falak, beszorítanak a négyzetméterek? Nincs lehetőséged a költözésre? Ne szomorkodj, van megoldás! Olyan apró fortélyokkal szeretnélek megismertetni, amelyek segítségével tágasabbnak, szellősebbnek érezheted szeretett kis mókusodúdat. Rengeteg könnyen használható trükk van ám még mókus tarsolyában, úgyhogy érdemes vele tartanod! ;) (2014.09.03. www.index.hu)

Elkezdte a bankok által indított devizahiteles perek tárgyalását a Fővárosi Törvényszék
A törvény szerint tisztességtelenek voltak a banki hitelszerződések egyoldalú módosítását megengedő kikötései. (2014.08.26. www.ingatlanhirek.hu)

Hároméves csúcson a budapesti újlakás-eladások
Több, mint ezer új társasházi lakást értékesítettek Budapesten az első hat hónapban, ami hároméves csúcs - közölte az OTP Jelzálogbank legfrissebb Értéktérkép felméréséről. (2014.08.13. www.ingatlanhirek.hu)

Budapesten stagnálnak, vidéken csökkennek a telekárak
Annak ellenére, hogy az építőipar növekedést mutat és az ingatlanközvetők is élénkülést érzékelnek – a lakásépítési kedv nem mozdul a nulláról, köszönhetően a bőséges kínálatnak és az alacsony áraknak. (2014.05.20. www.ingatlanhirek.hu)

Az igazi áttörés még várat magára- Itt a negyedéves irodapiaci jelentés
BRF legfrissebb irodapiaci jelentése szerint 2014 első negyedévben 57 200 négyzetméter területre volt kereslet a fővárosi irodapiacon, ez a legalacsonyabb negyedéves bérbeadás két év óta, a kihasználatlanság pedig, minimális mértékben, de emelkedett. Ennek ellenére továbbra is bizakodhatunk, erre többek között az ad okot, hogy 2014 első negyedévében végre átadásra került új irodaház. (2014.04.27. www.ingatlanhirek.hu)

Kipipál egy feladatot, de nem robbantja a piacot az új szocpol
Segíthet pár ezer bajba jutott devizaadóson, minimális hangulatjavulást okozhat a lakáspiacon, de nem tudja felpörgetni a gazdaságot a kormány új lakásprogramja. A bizonytalanságot fokozza, hogy a támogatott hitelezés elindításához uniós jóváhagyás kell, ez akár több hónapos csúszást is okozhat. (2014.04.03. www.origo.hu)

Ezért éri meg nagyon a lakásvétel
Ezért éri meg nagyon a lakásvétel Index 2014. február 12., szerda 07:14 | Címkék bankráció, hitel, lakás A hitelkamatok rekordalacsonyak, a lakásárak pedig a padlón vannak. Itt az ideje ingatlanba fektetni a pénzünk? – vetődik fel a kérdés a Bankráció szerint. A legjobb ügyfelek már 5 százalék körüli, de mindenképp 6 százalék alatti THM mellett kaphatnak lakáshitelt a bankjuktól. Akinek nagyobb megtakarítása van, biztosan elgondolkozik, hogy vásároljon-e ingatlant, akár részben hitelből is. Ez egyre logikusabb, hiszen a betéti kamatokkal szemben a lakásbérleti díjak nem csökkentek drasztikus mértékben tavaly. Egy átlagos 10-12 millió forintért vásárolható belvárosi lakás albérleti díja 70 ezer forint + rezsi körül alakul most is. (2014.02.11. www.index.hu)

Ingatlanvásárlás másképpen
Azt már megszokjuk, hogy mire egy eszközt elkezdünk használni és a benne rejlő lehetőségeket alkalmazni, a fejlesztők előállnak egy újabbal, ami majd a átveszi a helyet, vagy kiegészíti a korábbiakat. Mostanában a Google Glass körül forró a levegő. (2014.02.05. www.ingatlanhirek.hu)

2014 a lakásépítés éve lehet
A hazai épületállomány körülbelül 70 százaléka szorul felújításra. Politikai akarattal és intézményi változással elérhető lenne az ideális, évi 44 ezer új lakás felépítése, ám ha a lakásépítések üteme nem gyorsul - idén 6700 lakás felépítése várható -, akkor a 4,4 milliós lakásállomány csak 600 év alatt újulhatna meg - mondta Maráczi Zsolt, a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) elnöke az MTI-nek adott interjúban. (2014.01.07. www.ingatlanhireh.hu)

7 év és minden panelt felújíthatnak
Magyarországon jelenleg nagyjából 700 ezer panellakás van, ebből eddig 320 ezer újult meg, a megmaradt 380 ezer lakás felújítását 2020-ig kívánja elérni a kormány, ezért indítja el jövő februárban a Panel III. programot – jelentette be Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter kedden, írja az MTI. (2013.12.11. www.ingatlanhireh.hu)

Kinek, mikor, hogyan jár a „szocpol”?
800 ezer Ft-tól 2,5 millió Ft-ig terjed annak az állami támogatásnak az összege, mely szocpol elnevezésre hallgat. A részleteket illetően azonban elég nagy a kavalkád, ami az igénybevételi feltételeit illeti, kezdve a lakás alapterületétől, az energetikai besoroláson át az eltartott gyermekek számáig, bankmonitor.hu segít kihámozni, hogy kinek mit adhat a szocpol. (2013.11.20. www.ingatlanhireh.hu)

Elengedhetik a devizahitelek egy részét
Azoknál a 90 napon túli devizahitel-tartozással rendelkező adósoknál, akik belépnek az árfolyamgátba, az állam csak akkor vállal garanciát a gyűjtőszámlára, ha a bankok elengedik a tartozás egy részét – közölte a Fidesz frakcióvezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. (2013.11.05. www.index.hu)

Új javaslatokat nyújtottak be a devizahitelesek megmentésére
Hat pontot nyújtott be a bankszövetségnek és a kormánynak a CÖF. A gyűjtőszámla megszüntetését, a végrehajtások azonnali felfüggesztését, a lakóhelyhez közeli bérlakás felajánlását és a biztosítékul szolgáló ingatlan értékcsökkenésének bank általi elismerését javasolják. (2013.10.30. www.ingatlanhireh.hu)

Ufóleszálló vagy focipálya Messi új háza?
Barcelona egyik luxusnegyedében épül fel Lionel Messi új otthona. A hegyek lábánál, Pedralbesben, Luis de Garrido építész tervei szerint épül meg az egyedi épületet, azt ígéri, hogy az otthon Messi személyiségét fogja majd tükrözni. A nagy terv, hogy az épületegyüttes egy tízest rajzol majd ki, ebben a mezszámban játszik Messi a Barcelonában. A látványtervek alapján viszont inkább egy 1-0-s eredménynek tűnik az új otthon az összekötő út miatt, bár egy ufóleszállónak is lehet nézni madártávlatból. (2013.10.04. www.index.hu)

Növekedést várnak az építőiparban
Növekedést várnak idén az építőiparban az MTI által megkérdezett szakértők, akik azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a szektort az állami infrastrukturális beruházások húzzák. (2013.09.16. www.ingatlanhireh.hu)

Sikeres félévet zárt a nemzetközi ingatlanbefektető
Sikeresen zárult a CA IMMO idei évének első fele. A kiemelt országok; Németország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Románia és Magyarország számos irodai tranzakcióval büszkélkedhetnek a január-július között időszakban. A CA IMMO teljes, csoportszintű irodaportfoliójának telítettsége 88,5 százalékos. A budapesti irodai portfólió 9 százalékos üresedése pedig stabilan az országos átlag alatt van továbbra is. (2013.09.02. www.ingatlanhirek.hu)

Árrobbanás a soproni panellakás piacon?
A hét és félmilliós panellakás tíz perc alatt elkel, de ilyenből nem sok van a városban. A 30-40 milliós családi házakból is hiány van. (2013.08.13. www.kisalfold.hu)

Erre érdemes figyelni, ha lakást vesz
A kamattámogatott hitelek kedvező feltételeket biztosítanak, az elemzők mindenesetre nem ajánlják a 10 évnél hosszabb futamidejű megoldásokat. (2013.08.13. www.ingatlanhireh.hu)

Mentőövet kaphatnak a devizahitelesek?
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Hír TV egyik műsorában azt mondta: jelenleg azt vizsgálják, hogy egy jogszabállyal hogyan lehetne felülvizsgálni a bankokkal kötött szerződéseket. (2013.07.17. www.ingatlanhirek.hu)

Lakásfelújítás: hogyan válasszunk kivitelezőt? Mire figyeljünk?
Egy felújított lakás mindig jobb életminőséget jelent. A pénzünk viszont általában kevés, ezért mérlegelni kell, hogy belevágjunk-e egy felújításba, és kit bízzunk meg a munkával. Ebben próbálunk segíteni néhány jó tanáccsal. (2013.06.21. www.ingatlanhireh.hu)

OTP: fellendül a balatoni ingatlanpiac
A múlt évben a vízparti üdülőövezetek többségében élénkült az ingatlanpiaci forgalom, az idén április elején elindult a pezsgés - közölte az OTP Ingatlanpont és az OTP Jelzálogbank. (2013.05.13. www.ingatlanhireh.hu)

Felállt a gödör aljáról az építőipar
Az építőipar termelése 7,2 százalékkal nőtt februárban a nyers és a munkanap-tényezővel kiigazított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz, januárhoz képest 2,3 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Tavaly szeptember óta először nőtt a termelés éves összehasonlításban. (2013.04.15. www.index.hu)

Tovább zuhant a használt lakások ára
A használt lakások piacán 2012 második negyedévétől erőteljesebb árcsökkenés kezdődött, minek hatására az év egészére számított árszint 3,6 százalékot esett. Ezáltal a 2012. évi árszint 13,9 százalékkal volt alacsonyabb a válság előtt, 2008-ban mért értéknél – foglalja össze a főbb folyamatokat a KSH. (2013.04.10. www.ingatlanhirek.hu)

Ingatlaneladás: kevesen próbálkoznának egyedül
Elsősorban az ingatlan értékesíthetőségének és „láthatóságának” javításában, valamint a reális piaci értékének meghatározásában látják a magyarok az ingatlanközvetítők legfőbb hozzáadott értékét – derül ki az OTP Ingatlanpont online felmérésből. A jelenlegi piaci helyzetben a válaszadók csupán harmada próbálná meg külső segítség nélkül árulni ingatlanját. (2013.03.21. www.ingatlanhireh.hu)

Újra a panel a sztár
Most már ki lehet mondani, hogy teljesen alaptalanok voltak az ingatlanpiac fellendülését előrejelző jóslatok, középtávon is a mostani helyzettel kell számolni a Balla Ingatlanirodák tulajdonosa szerint. Továbbra is főleg készpénzért vásárolnak iongatlant a magyarok, és egyre inkább érkeznek az újrakezdő 40-50-esek, akik rosszul mérték fel hitelkockázatokat és most kisebb lakásba kell menniük. Mostanában panelt vagy olcsó egyedi gázfűtéses társasházi lakást keresnek a leginkább, de az albérletek iránt is nő a kereslet. (2013.03.05. www.index.hu)

Mindent az építési hitelekről
Építkezni sajnos nem mindig tudunk önerőből, ezért folyamodhatunk építési hitelhez, ám mielőtt rászánnánk magunkat, érdemes körültekintően körbejárni a kérdést - írta a napiotthon.hu (2013.03.01. www.ingatlanhireh.hu)

Hosszú kilábalás a fővárosi újlakás-piacon
Budapesten tavaly mintegy 1300 új társasházi lakás épült, míg első tulajdonosát nagyjából 1500 ingatlan találta meg – áll az OTP Jelzálogbank legfrissebb Budapesti Újlakás Értéktérkép elemzésében. Az idén a tervek szerint már 1800 lakás átadását tervezik a beruházók. Pozitív fejlemény, hogy a leállt beruházások mellett 2012-ben számos új startolt, illetve több, évek óta befejezetlen építkezés is újraindult. A piaci kilábalás mindazonáltal hosszúnak ígérkezik. (2013.02.20. www.ingatlanhirek.hu)

A NAV gyakran nem hiszi el az ingatlanok vételárát
Az adóhatóság 13 ezer esetben nem hitte el az ingatlan vételárát - írja a Magyar Nemzet. (2013.02.13. www.ingatlanhirek.hu)

Vidéken Veszprémban és Somogyban a legdrágább az ingatlan
2012-ben Veszprémben és Somogyban lehetett a legdrágábban eladni a téglából épült lakásokat: az átlagár 240 ezer forint volt négyzetméterenként – és ez csak 25 ezer forinttal marad el fővárosi ártól. (2013.01.28. www.ingatlanhirek.hu)

Itt az új forintos szuperhitel
Többen és kedvezőbb feltételekkel vehetnek fel támogatott jelzáloghiteleket ettől az évtől, miután tavaly módosították az erről szóló jogszabályt. A fizetendő kamat öt évig akár a régi svájci frankos kölcsönökét idézi, ez idő alatt százezreket spórolhatunk a törlesztőn egy piaci hitelhez képest. A tavaly áprilisban megteremtett, augusztusban indított rendszer eddig lényegében nem működött, a változtatással a devizahitelesek újbóli megmentését is megpróbálja a kormány. (2013.01.09. www.index.hu)

További tíz százalékkal csökkennek a rezsidíjak?
Márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további "központi ármérséklődés" – értesült kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap. (2013.01.07. www.ingatlanhirek.hu)

Itt az új lakáshitel-támogatási rendszer
A kormány döntött a lakástámogatási rendszer átalakításáról - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A cél az, hogy többen tudják igénybe venni a kamattámogatott kölcsönöket, illetve, hogy ezen keresztül felélénküljön a lakáspiac. (2012.12.17. www.index.hu)

Ki vesz ilyenkor lakást?
Az idei év leggyengébb forgalmú hónapját, szeptembert is alulmúlta a november, amellyel nemcsak az idei, de az elmúlt évek egyik legkisebb havi forgalmát mutatta az ingatlanpiac - olvasható a Privátbankáron. (2012.12.11. www.ingatlanhireh.hu)

Milliókat spórolhat egy átgondolt ingatlan vásárlással
A cégek életében az utolsó negyedévben már látható, mekkora nyereséggel zárul a pénzügyi év, így annak felhasználásáról, befektetéséről is ilyenkor születik meg a döntés. A mérlegelést színezi az általában január elejével életbe lépő, az adózás területén bekövetkező változások, a pénz értékének megőrzését, növelését szolgáló megoldás kiválasztása. (2012.12.06. www.ingatlanhireh.hu)

Több építési szabályt is módosított a kormány
Megváltozott az építési bírságok számítási módja, és több bírság felső határa is csökkent - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely több építési jogszabályt módosított, és a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. (2012.11.21. www.ingatlanhirek.hu)

Fél áron vannak házak, nyaralók Magyarországon
A válság kezdete óta egyre nagyobb a kínálat és folyamatosan csökkennek az árak az Északi-középhegység ingatlanpiacán − állítják a Napi Gazdaság által megkérdezett szakemberek. (2012.10.25. www.napi.hu)

Átlagban 35 százalékkal olcsóbbak a panelek
Egy lakótelepi lakás négyzetméterára országos átlagban bő harmadával alacsonyabb, mint egy ugyanazon a településen vagy kerületben található egyéb társasházi ingatlané – derül ki az OTP Jelzálogbank frissen ismertetett Lakótelep Értéktérkép elemzéséből. Az elemzés szerint a nagy lakótelepek átlagárai között akár háromszoros különbségek is előfordulhatnak. (2012.10.12. www.ingatlanhireh.hu)

Pécsi luxusvilla az Év Háza
Az otthonos kényelem és a hazai turizmus igényei ihlették azt a pécsi villaépületet és a hozzá tartozó vendégházat, ami idén megkapta az Év Háza díjat, írja az évháza.hu. (2012.10.02. www.index.hu)

Itt nőtt az eladó lakások száma
Az Apród.hu apróhirdetési oldal által végzett negyedéves statisztikai elemzésből kiderült, hogy lakáseladási dömpinghez vezet a munkalehetőségek csökkenése. (2012.09.06. www.ingatlanhirek.hu)

Ismét forognak a drága balatoni és budai villák
A szezonalitásnak megfelelő, csekély visszaesés volt tapasztalható idén júliusban az ingatlanpiaci forgalomban az előző hónaphoz képest. (2012.08.10. www.ingatlanhirek.hu)

Tovább esik az építőipar teljesítménye
Egy évvel ezelőtt az építőipari társaságok még arra számítottak, hogy 2012-ben újra növekedési pályára állhat az iparág, most azonban már 7,8 százalékos csökkenést jósolnak – áll A magyar építőipar 2012 című kiadványban, melyet a CEEC Research a KPMG magyarországi irodájával együttműködve készített. (2012.07.23. www.ingatlanhirek.hu)

Lassan éled újra a kockázatkezelési piac
Az ésszerű módon alkalmazott fedezeti ügyletekkel kellő biztonsággal lehet védekezni az árfolyam, a kamatláb és a nyersanyagárak kilengése ellen, ám a vállalatoknál a piaci kockázatok kezelését szolgáló opciós és egyéb derivatív ügyletek alkalmazását erőteljesen visszavetette a válság. A kockázatkezelési piac újraélesztéséhez egyrészt múlnia kell annak a félelemnek, amelyet a vállalatokban a felelőtlenül kötött devizaopciós ügyeletek veszteségeiről szóló hírek keltettek, másrészt bővülnie kell a banki ajánlatoknak, amelyhez megfelelő likviditás szükséges, állapította meg az ING Bank elemzése . (2012.07.05. www.ingatlanhirek.hu)

Budapesten még várat magára az ingatlanpiac fellendülése
A Jones Lang LaSalle legújabb kiadványában, a Budapest City Report Q1 2012-ben mutatja be a budapesti kereskedelmi ingatlanpiac aktualitásait. A tanulmány rámutat, hogy a gazdasági bizonytalanság hatására stagnál az iroda- és raktárbérleti piac, nem történt nyílt piaci ingatlan befektetési tranzakció és a kiskereskedelmi piacon sem történt említésre méltó változás a tavalyi év trendjeit véve alapul. (2012.05.30. www.ingatlanhirek.hu)

Jöhet az újfajta ingatlanadó
Címlap Belföld Külföld Gazdaság Adó és költségvetés| IMF| Bank és biztosítás| Energia| Euróválság| Állás| Autópálya| Ingatlan| Kkv| Utazás| Igaz ami igaz Tech Tudomány Kult Sport Vélemény Videó RSS Magyar Jöhet az újfajta ingatlanadó Index 2012. május 16., szerda 07:38 | [aznap frissítve] | h i r d e t é s A Belügyminisztérium úgy módosítaná az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvényt, hogy bevezetné az ingatlanadó egy formáját. A kormany.hu-n elérhető tervezet szerint az értéknövekedési hozzájárulásból befolyó források a településrendezési feladatok megvalósulását szolgálnák, azaz egyfajta helyi − tehát nem központi − közteher bevezetéséről lehet szó, írja a napi.hu. (2012.05.18. www.index.hu)

Új ingatlant kapna a Politikatörténeti Intézet
Gál András Levente kormánybiztos azért kezdeményezte az elköltöztetését, mert az Igazságügyi Palota a tervek szerint újra a Kúria otthona lesz - írta szerdai számában a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet. (2012.04.27. www.kisalfold.hu)

Számoljon: így oldódik meg a devizahitel-problémája
Áprilistól év végéig három hullámban jelentkezhetnek be a jelzáloghitel-adósok az új árfolyamgátrendszerbe. Aki belép, 2017 júniusáig előre tervezheti a törlesztését, függetlenül attól, hogyan alakul a svájci frank, az euró és a japán jen valódi forintárfolyama. Az árfolyamrögzítés után viszont a többségnek magasabb részlet jön. (2012.03.20. www.index.hu)

Két hónapja úgy van szocpol, hogy nincs
Idén januártól elvileg ismét van szocpol-támogatás a lakásvásárlásra, bár a 2009 nyarán megszüntetett korábbi szocpolnál szigorúbb feltételekkel. Valójában azonban még senki nem kaphatott a nyolcszázezer és két és félmillió forint közötti támogatásból, az állam ugyanis nem cáfolt értesüléseink szerint még egyetlen bankkal sem állapodott meg. A nemzetgazdasági tárca szerint hamarosan jön az első, eddig a végtörlesztéssel voltak elfoglalva a pénzintézetek. (2012.02.27. www.index.hu)

Újabb légifelvételek az épülő Tópark beruházásról
A 400 millió eurós beruházás Európa leghosszabb fedett sétálóutcáját is magába foglalja. (2012.02.21. fn.hu)

Erősítenék a bankrendszert
Bécs 2.0 néven nemzetközi összefogással erősítenék az európai bankrendszert. (2012.01.18. fn.hu)

Csinálj gyermeket: mire és hogyan használható fel az új szocpol?
Jó hír a családalapításon gondolkodó pároknak, hogy vidéken sokkal nagyobb esély lesz jól igénybe venni a szocpolt, mint a fővárosban. (2011.12.15. www.kisalfold.hu)

Ingatlanra mindig szükség lesz - Interjú a globális ingatlanguruval
Az ingatlanpiac és az építőipar képezi a gazdasági növekedés gerincét, így ebből fakadóan, ha a szektor rosszul teljesít, azt a globális gazdaság is erősen megérzi. See Lian Onggal, az RICS idén júliusban megválasztott új elnökével beszélgetettünk a szakszerű értékbecslés megnövekedett jelentőségéről, az ingatlanpiac hosszú távú strukturális átalakulásáról, valamint az európai térség ingatlanpiacának várható talpraállásáról. (2011.12.13. www.portfolio.hu)

Lakásáradat! - Mit érdemes most megvenni?
Kevés beruházó kezd mostanában lakásépítésbe Magyarországon, a válság kitörése óta gyakorlatilag csak a már meglévő készletből válogathatnának a vevők, de ehhez nem nagyon fűlik a foguk. A befagyott újlakáspiac helyett egyre többen válogatnak inkább a néhány éve átadott épületekben kínált, "újszerű" lakások piacán. (2011.11.24. index.hu)

Munkahelyi adatgyűjtés a hitelesekről
A kormány felszólította a köz alkalmazottait és tisztviselőit, hogy szolgáltassanak adatot a fennálló, jelzáloggal biztosított devizahitel-adósságukról – írja a Népszava. A lap birtokába jutott Kardkovács Kolos, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárának levele, melyben államtitkároktól, kabinetfőnöktől, főosztályvezetőktől kérte az anonimizált adatokat. A kormányzat az adatgyűjtéssel állítólag a végtörlesztéshez adna segítséget a közszférának, ugyanakkor - bár az összesített adatgyűjtés névtelen - mégis hozzáférhetővé válhat a dolgozók tartozásának a mértéke. (2011.11.21. fn.hu)

12 meglepő tény a végtörlesztésről
Egyelőre nem indult be a gyakorlatban a devizahitelek végtörlesztése. A bankok és a kormányzat azonban már üzengetnek egymásnak. Lapunk most néhány, talán nem is olyan magától értődő kérdést szeretne tisztázni! (2011.10.20. Fn.hu)

Bedől-e az ingatlanpiac?
Ha a megtakarításaik nem elegendőek a devizahitelesek számára hiteleik rögzített árfolyamon való kiváltásához, lakásuk eladása mellett dönthetnek. Ez azonban nem feltétlenül nyomná le az ingatlanárakat. (2011.09.16. Fn.hu)

Megszorult frankhitelesek pörgetik a lakáspiacot
Augusztusban országosan 7300-nál több ingatlan-adásvétel történt, amely az idei év legkiemelkedőbb hónapja eddig - áll az egyik ingatlanközvetítő becslésében. (2011.09.02. Fn.hu)

Árfolyamgát: valós vagy csalfa remények?
Nem tolonganak a devizahitelesek a bankoknál az árfolyam-rögzítés miatt. Politikai ígéretek, valós, vagy csalfa remények, a svájci frank jövőbeli trendjeiről szóló hírek miatt a kivárás indokolt lehet. (2011.08.29. Fn.hu)

A bankok átverték ügyfeleiket
A bankok elhallgatták, hogy a devizaárfolyamok hosszú távon történt fokozatos emelkedéséről tudtak, a szerződéskötéskor becsapták az adósokat - írja a Magyar Hírlap. (2011.08.18. Fn.hu)

Végre növekedni kezdett az ingatlanpiac
Csaknem 3 éves folyamatos árcsökkenés után újra emelkedni kezdtek a lakásárak, igaz, egyelőre nagyon szolid mértékben. A jövőben mindenki stabil növekedésre számít, a kérdés csak az, hogy mikortól. (2011.07.21. Fn.hu)

Jaj a devizahiteleseknek
A magyar lakosság svájci frankkal szembeni kitettsége nagyon magas: a mintegy 8000 milliárd forintnyi lakossági hitel 55 százaléka van nyilvántartva az alpesi devizában. (2011.07.13. fn.hu)

Egyelőre csak kevesek juthatnak devizahitelhez
Azonos devizanemben, a minimálbér 15-szörösét kell keresni az ingatlanalapú kölcsön kérelmezéséhez. (2011.07.05. fn.hu)

Felszámolják az egyik nagy fővárosi lakásépítőt
Több mint háromezer budapesti lakás felépítése után bedőlt az AL Holding. A fejlesztő vesztét a csekély ingatlanpiaci kereslet, illetve a banki kockázatvállalás mérséklődése együttesen okozta. (2011.06.23. www.origo.hu)

Simor: súlyos kérdésekkel szembesülünk
Ne gondolják a devizahitelesek, hogy levették a vállukról a terhet. 2015-től akár 30 százalékkal is nőhet a törlesztőrészletük. Ezt számolta ki az MNB. Interjú Simor András jegybankelnökkel devizahitelesekről, arról, miért fontos a kilakoltatás, és hogy valójában miből vásárolt Mol-részvényeket a magyar állam? (2011.06.10. fn.hu)

Mentőcsomag: 180 forinton rögzítik a frankárfolyamot
Az árfolyamrögzítés 2014 végéig lesz érvényes, a kormány ötpontos megállapodást írt alá a Bankszövetséggel. (2011.06.01. www.origo.hu)

Matolcsyn az ingatlanpiac szeme
Az elemzők szerint lassan, de biztosan növekedésnek indulnak az ingatlanárak, de ez nem csak az Otthonteremtési Stratégia intézkedésein múlik. A kulcs az adósmentő csomag, ami újfent elakadt. (2011.05.27. fn.hu)

Bankba tegyük a pénzt vagy a vályogba?
Évi 2-300 ezer forintba kerül az átlagos vályogházak fűtése és a melegvíz előállítása, bár meg kell jegyezni, hogy légkondira viszont nincs szükség, és az építőanyag is környezetbarát. Rendes szigeteléssel azonban évi 100-190 ezer forintot faraghatunk az energiaszámlából: a vályogra is igaz, hogy az ablakba, födémbe fektetett pénz jobban kamatozik, mint a bankban. (2011.05.17. fn.hu)

Indul az Opel-gyár építése
Lerakták az Opel új motorgyárának alapkövét Szentgotthárdon kedden, ezzel megkezdődik az Opel 500 millió eurós beruházásának építkezése, amely 2012 végére készül el. A beruházás 5,5 milliárd forint állami támogatásban részesül. (2011.05.11. fn.hu)

Libanoni üzletemberé az Intercontinental
Az Intercontinental szállodalánc hét európai szállodáját - köztük a budapestit - adta el az amerikai Morgan Stanley Tufik Abukhater libanoni üzletembernek - közölte a meridienmag.fr francia portál. (2011.04.19. fn.hu)

Ébredezik a balatoni ingatlanpiac
Élénkülni látszik az érdeklődés a balatoni ingatlanok iránt - számolt be pénteki számában a Napi Gazdaság, a lapnak nyilatkozó szakértők azt mondták, a kereslet kétirányú: a drága, magas minőségű anyagokból épült, nívós, panorámás nyaralókat, házakat keresik 50-60 millió forint között, valamint maximum 15 millió forintos házakban gondolkodnak a vevők. (2011.04.14. fn.hu)

Nem tudnak mit kezdeni a visszavett lakásokkal Amerikában
Minden eddiginél több lakóingatlant vettek vissza a hitelezők nemfizető ügyfeleiktől augusztusban, ugyanakkor jelentős fejtörést okoz mit kezdjenek velük. (2011.04.12. fn.hu)

Eladják az Aranybikát
A három hotelt birtokló Cívis Hotel Zrt. tartozásainak összege meghaladhatja a 4 milliárd forintot. A társaság vagyonának - köztük a debreceni Aranybikának - értékesítési pályázatai október végén vagy november elején jelennek meg a Cégközlönyben - írta a Napi Gazdaság. (2011.04.03. Fn.hu)

Egyre több a fizetésképtelen szálloda
Mintegy kétszázmilliárd forint devizahitel terheli a magyarországi szállodaipart, ahol szintén egyre több a fizetésképtelen adós. (2011.03.29. Fn.hu)

Hosszabbítottak a kilakoltatási moratóriumon
Az Országgyűlés szerdán július 1-ig meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot a lakáshitel-tartozások adósai számára. (2011.03.17. fn.hu)

Moszkvai ingatlan: 5 milliárd a kár
Titkos diplomáciai iratot, kézzel írt és hivatalos levelet is bemutatott szerdán Gaál Szabolcs Barna, a KEHI elnöke a moszkvai kereskedelmi képviselet eladásának ügyében. A dokumentumok bűncselekmény gyanúját támasztják alá, és volt miniszterek érintettsége sem kizárt – derült ki a sajtótájékoztatón. (2011.02.09. fn.hu)

Bérlakásépítés a középosztálynak
A középosztálynak építenének bérlakásokat állami támogatásokból az építőanyaggyártók és – forgalmazók - derült ki hétfőn egy konferencián. A javaslat harmonizál az új Széchenyi Terv vitairatával. A javaslattevők bruttó 1000 forint/négyzetméter/hó körüli bérleti díjjal kalkuláltak - ennél a főváros XVII. kerületében olcsóbban is lehet lakást bérelni. (2011.01.18. fn.hu)

Mindig lesz, aki eladósodik
Fellendülhet az építőipar, mivel évi 40-50 ezer új lakás és évi 5-10 ezer új bérlakás építését irányozta elő az új Széchenyi Terv. Az elemzők szerint fizetőképes kereslet is lesz az új lakásokra, mert a fiatalokat semmi nem tartja vissza attól, hogy önállóvá válásukhoz hitelt vegyenek fel. Vásárlási támogatásra már van ígéret, adómentes bérbeadásra még nincs. (2011.01.10. fn.hu)

Csökkent az építőipari termelés
Az építőipari termelés volumene októberben mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 12,2 százalékkal csökkent a tavaly októberihez képest, míg szezonálisan kiigazítva a termelés 2,5 százalékkal volt alacsonyabb az előző havinál - közölte a KSH. (2010.12.21. Fn.hu)

Nem ad el ingatlanokat a főváros
Nincs szükség újabb Balettintézet-torzókra, így egyelőre nem kerülnek a fővárosi közgyűlés elé lényegesebb ingatlaneladási tranzakciók - mondta a Napi Gazdaságnak Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes. (2010.12.13. fn.hu)

Nem ad el ingatlanokat a főváros
Nincs szükség újabb Balettintézet-torzókra, így egyelőre nem kerülnek a fővárosi közgyűlés elé lényegesebb ingatlaneladási tranzakciók - mondta a Napi Gazdaságnak Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes. (2010.11.29. Fn.hu)

Telekadót vezetnének be jövőre
Telekadó bevezetését tervezi Pécs jövőre - írta keddi számában az Új Dunántúli Napló. (2010.11.17. Fn.hu)

Kész Demján új plázája
Megépült az Arena Centar szórakoztató és bevásárlóközpont Zágrábban a magyarországi székhelyű TriGranit fejlesztésében, és pénteken már fogadja az első látogatókat. (2010.11.05. Fn.hu)

Felháborodtak egy lakópark miatt
Nemcsak a környezetvédők, a helyi önkormányzat és a lakosság, hanem a Budapesti és a Pest Megyei Mérnöki Kamara is tiltakozik az ellen az 1040 lakásos lakótelep ellen, amelyet Törökbálint családi házas övezete mellé terveznek - írta a Magyar Nemzet. (2010.11.02. Fn.hu)

Állnak a lakásprojektek
A főváros több kerületében az idén egyáltalán nem lesz lakóingatlan- vagy lakóparkátadás, és sokban minimálisra apad a birtokba vehető új otthonok száma - írta a Világgazdaság. (2010.10.15. Fn.hu)

Alig van lakástámogatás
Az idén már a korábbinál jóval kevesebb pénzbe kerül a költségvetésnek a támogatott lakáshitelek finanszírozása - írta a Világgazdaság. (2010.10.06. Fn.hu)

Ébredezik a balatoni ingatlanpiac
Élénkülni látszik az érdeklődés a balatoni ingatlanok iránt - számolt be pénteki számában a Napi Gazdaság, a lapnak nyilatkozó szakértők azt mondták, a kereslet kétirányú: a drága, magas minőségű anyagokból épült, nívós, panorámás nyaralókat, házakat keresik 50-60 millió forint között, valamint maximum 15 millió forintos házakban gondolkodnak a vevők. (2010.09.29. fn.hu)

Több évszázados házak sora vár vevőre
Zajlik a Fő tér felújítása Sopronban, kérdés azonban, hogy az elköltött milliárdok elegendőek lesznek-e ahhoz, hogy életet leheljenek a belvárosba, ahol szinte minden második ház eladó – számolt be a Kisalföld.hu. A történelmi atmoszféra, az egyedülálló hangulat, múltat idéző épületek ma már kevesek ahhoz, hogy tömegével vonzzák a turistákat. Mi is utánajártunk, mi a helyzet a belvárosi ingatlanpiacon. (2010.09.20. fn.hu)

Nem tudnak mit kezdeni a visszavett lakásokkal Amerikában
Minden eddiginél több lakóingatlant vettek vissza a hitelezők nemfizető ügyfeleiktől augusztusban, ugyanakkor jelentős fejtörést okoz mit kezdjenek velük. (2010.09.18. fn.hu)

Mindig lesz, aki eladósodik
Fellendülhet az építőipar, mivel évi 40-50 ezer új lakás és évi 5-10 ezer új bérlakás építését irányozta elő az új Széchenyi Terv. Az elemzők szerint fizetőképes kereslet is lesz az új lakásokra, mert a fiatalokat semmi nem tartja vissza attól, hogy önállóvá válásukhoz hitelt vegyenek fel. Vásárlási támogatásra már van ígéret, adómentes bérbeadásra még nincs. (2010.09.07. Fn.hu)

Egyszerűbb lett az újjáépítés az árvíz után
Az építési engedélyt 11 napon belül kell kiadnia a hatóságnak az árvízzel sújtott területek újjáépítésekor, feltéve, hogy az építtető ajánlott tervet adaptáltat - írja a Magyar Közlöny. A kormányrendelet hétfőtől hatályos. (2010.08.17. Fn.hu)

Mélyponton a balatoni ingatlanpiac
Húsz éve nem tapasztalt pangás jellemzi a balatoni ingatlanok piacát. Tavasszal megindult ugyan némi élénkülés, ám ez valójában csak az illetékcsökkentés miatti csúsztatott vásárlásoknak tudható be - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából. (2010.07.10. Fn.hu)

Izgalmassá teszik a Nemzeti Múzeumot
Sikeres volt a Magyar Nemzeti Múzeum épületére és a Múzeumkert fejlesztésére kiírt tervpályázat, amelyen a Mányi István Építész Stúdió nyerte a 6 millió forinttal járó első díjat. (2010.06.28. fn.hu)

Okosan keressünk ingatlant!
Hasznos tanácsok ingatlan ker Sokszor káoszba fullad az ingatlankeresés. Nem tudod, mit láttál már, és mi az ami új? Túl sok a hirdetés? Figyelj! (2010.06.17. Fn.hu)

Hasznos tanácsok ingatlan eladáshoz
Lehet jól csinálni, és kevésbé jól. Sokszor apróságokon múlik, hogy miért nem jelentkeznek a hirdetésünkre, vagy miért nem jön a Vevő. Ne utólag verd a fejedet a falba - segítünk! Lehet jól csinálni, és kevésbé jól. Sokszor apróságokon múlik, hogy miért nem jelentkeznek a hirdetésünkre, vagy miért nem jön a Vevő. Ne utólag verd a fejedet a falba - segítünk! (2010.06.14. Fn.hu)

Módosítanák a társasházi törvényt
Az új építésű társasházak negyede már a megalakulás előtt eladósodik, az új lakást vásárlók pedig nincsenek tisztában azzal, hogy a beruházók akár teljes egészében rájuk terhelhetik a még eladatlan lakásokra eső közös költséget is. (2010.05.28. Fn.hu)

Visszaesett az üdülőingatlanok piaca
A klasszikus üdülőkörzetekben az utóbbi két évben jelentősen visszaesett az ingatlanpiac - számol be a Világgazdaság pénteki száma. (2010.05.20. Fn.hu)

Emelkedhet az új lakások ára
A Budapesten jelenleg kapható új lakások várhatóan 2010 végéig elkelnek, ezt követően pedig érzékelhető lakáshiány várható 2011-ben - jelzi egy felmérés. (2010.05.10. Fn.hu)

Javulóban a lakáshelyzet
Az idei év első három hónapjában csaknem 4.900 lakás kapott használatbavételi engedélyt, és csaknem 5.600 új lakásra adtak ki építési engedélyt, a használatba vett lakások száma 26, az új engedélyeké 30 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2009 első negyedévében - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. (2010.05.03. Fn.hu)

Leépítette magát a HI Grupo
Sorra hátrálnak ki a spanyol befektetők a budapesti ingatlanpiacról, a befektetéseik menedzselésére létrehozott HI Grupo Ingatlanfejlesztési Kft. is kénytelen volt utolsó előtti embereitől megválni - tudta meg a Napi Gazdaság. (2010.04.27. Fn.hu)

Csődbe vinné az országot a szocpol?
Az ország tönkretételével lenne egyenlő szakértők szerint, ha a Fidesz választási ígéretét betartva valóban visszaállítaná a szocpoltámogatást és a kedvezményes kamatozású lakáshitelezést, ezek az intézkedések már 2000-től megrendítették a költségvetést - írja keddi számában a Népszava. (2010.04.23. Fn.hu)

Üres irodákat bérel az állam
Ugyan már tavaly december 1-jén meg kellett volna kezdenie működését a budapesti Infoparkban az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek (EITI), az erre a célra kibérelt 2807 négyzetméternyi iroda egyelőre üresen áll - írja a Magyar Nemzet. (2010.04.01. Fn.hu)

Ab: nincs jelzálogjoga az építési vállalkozónak
Alkotmányellenes, hogy az építési vállalkozó a megrendelő ingatlanjára jelzálogjogot jegyeztethet be - közölte az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn. (2010.03.29. Fn.hu)

Mégsem Jövőre indul a tévészékház átépítése
Várhatóan 2011-ben kezdődik meg a budapesti Szabadság téren lévő volt tévészékház, korábbi tőzsdepalota 100 millió eurós költségű átépítése - írja a Napi Gazdaság. (2010.03.26. Fn.hu)

Negatív rekordot döntöttek a lakáshitelek
Januárban tovább csökkent a frissen kötött lakáscélú hitelszerződések értéke és a forintalapú hitelekből majdnem tíz éve, svájci frank alapú hitelekből - amióta megjelent a kínálatban - még soha, az euró alapúakból pedig tizennégy hónapja nem jegyeztek fel a múlt havinál kisebb összeget. (2010.03.04. Figyelőnet)

Sok az eladatlan új lakás
Jelentősen visszaesett az új lakások értékesítése, ráadásul márciustól szigorúbb lesz a hitelezés. (2010.02.08. FigyelőNet)

Szigorítják az építési szabályokat
Áprilistól az Európai Unió országaiban várhatóan olyan építési szabályokat vezetnek be, amelyekkel a házak biztonságosabban ellenállnak majd a földrengéseknek, viszont drágábbak is lesznek – írja a Magyar Rádió honlapja (2010.01.26. FigyelőNet)

Visszaesett az építőipar
Az építőipar 14,5 százalékkal esett vissza 2009 novemberében. (2010.01.21. FigyelőNet)

Itt az átöltöztetett luxusadó
Az állampolgárnak magának kell meghatároznia az ingatlanja forgalmi értékét, mindemellett ki kell számítania az adótörvény melléklete alapján a „számított értéket” is. Az APEH egyszerre gáláns és szigorú ajánlattal segít a nem ingatlanszakértő, de internetezni tudó adózókon. A kormány a luxusadó kudarcából igyekezett tanulni, ennek eredménye lett a sajátos szabályozás. (2010.01.13. figyelőnet)

Korszerűtlenebb lakások épülhetnek jövőre
Korszerűtlenebb lakások épülhetnek jövőre Számos fővárosi ingatlanberuházó nem a lakások árait, hanem azok komfortszintjét csökkentheti jövőre, annak érdekében, hogy elérhetőbb áron tudja értékesíteni épületeit. (2010.01.05. FigyelőNet)

Szigorítják az építési szabályokat
Áprilistól az Európai Unió országaiban várhatóan olyan építési szabályokat vezetnek be, amelyekkel a házak biztonságosabban ellenállnak majd a földrengéseknek, viszont drágábbak is lesznek – írja a Magyar Rádió honlapja. (2010.01.02. FigyelőNet)

Jövőre az ideihez képest is felére esik vissza a lakásépítés, így 2011-ben hiány lehet új lakásokból
A lakásvásárlási hajlandóság erősödését a jövő év második felére várják a piacon. Januártól 4 millió forint felett 6 százalékról 4 százalékra csökken a lakások illetéke, és az októbertől bevezetett - igaz szűk körű - támogatott hitelkonstrukció hatása is ekkortól lesz érzékelhető. A választások viszont kivárásra késztethetik a vevőket. (2009.12.18. FigyelőNet)

Ráfaraghat, aki tartozással vesz olcsó lakást
A bedőlt hitelű ingatlanok megvásárlását jó üzletnek hirdetik. Sokan látnak is benne fantáziát, annak ellenére, hogy egy ilyen üzlet kifejezetten rizikós. Az FN.hu a kockázatoknak és a várható haszonnak járt utána. (2009.12.10. FigyelőNet)

Drasztikusan csökkent az új lakáshitelek aránya
Jelentősen csökkent az újonnan felvett lakáscélú hitelek állománya az idei első 9 hónapban az országban, a lakáshitelek piaca 58 százalékkal esett vissza - mondta Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. (2009.11.09. FigyelőNet)

Visszaesett az építőipari termelés
Tavaly 5,1 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene a 2007-es 14,8 százalékos visszaesés után. Az építőipari termelés volumene 2008 decemberében 5,5 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. (2009.03.20. FigyelőNet)

Pesszimizmus az ingatlanpiacon
Az új lakások piacán a következő 12 hónapban Budapesten 2,5, Pest megyében 2 százalék áremelkedés, míg Nyugat- és Kelet-Magyarországon stagnálás várható. A vevők egyre inkább a már kész lakásokat keresik. (2009.03.10. FigyelőNet)

Az olcsóbb, de nagyobb lakásokat viszik
A hitelfelvételi lehetőségek 2008 végi drasztikus szigorításának hatására nőtt az olcsóbb lakások népszerűsége, ugyanakkor a lakóingatlanok mérete nem csökkent. (2009.02.11. FigyelőNet)

Drasztikusan zuhant az ingatlanbefektetések volumene
Magyarországon az ingatlanpiaci befektetések volumene 2008-ban 409 millió euróra, a 2007-es volumen egyötödére esett vissza. (2009.02.01. FigyelőNet)

Kartellezett az ingatlanszövetség
Kartellt szervezett a Magyar Ingatlanszövetség a Gazdasági Versenyhivatal szerint (GVH) azzal, hogy ajánlott díjakat határozott meg a tagjai számára, ami a GVH szerint sérti a versenytörvényt; bírságot azonban nem szabott ki a testület. (2008.10.27. FigyelőNet)

A válság hatása az ingatlanpiacra
Távoznak a befektetők, leállnak a beígért projektek, bedőlnek a kisebb beruházók. A hitelválság egyre terebélyesebb hullámai a hazai ingatlanpiacot sem kímélik - írja a Figyelő. (2008.10.19. FigyelőNet)

Átlépte a kétmillió négyzetmétert a fővárosi irodapiac
A Haller Gardens irodaház átadásával a budapesti A-kategóriás irodapiaci kínálat átlépte a 2 millió négyzetmétert - közölte a Cushman & Wakefield ingatlan tanácsadó. (2008.10.03. FigyelőNet)

Nehéz féléven van túl a lakáspiac
Sokéves mélypont az átadott lakások számában, hosszú évek óta először csökkenő telekárak az addig legkeresettebb területeken is, óvatosabb külföldi cégek és vásárlók - ezek jellemezték az ingatlanpiacot 2008 első félévében. (2008.09.03. FigyelőNet)

Vásárlói roham volt a Lakásvásáron
Minden idők legtöbb lakására fizettek foglalót a hétvégi, 12. budapesti Lakásvásáron. A két és fél napos mustrán közel tizenötezer látogató tekintette át a lakás - és hitelkínálatot. (2008.03.17. FigyelőNet)

Lakáspiac: sokk nélkül indult az év
Nagyobb megrázkódtatás nélkül indult az idei év a lakáspiacon. A januártól bevezetett SZJA-módosítások hatása egyelőre nem nevezhető látványosnak – derül ki az Otthon Centrum elemzéséből. (2008.03.10. Figyelőnet)

Marad pályaudvar a Nyugati
Komolyan sosem vetődött föl a Nyugati pályaudvar kiköltözésének terve, annak ellenére, hogy egyesek úgy vélik, Rákosrendező lehetne a fejpályaudvar a kormányzati negyed elkészültét követően – írja a Népszava. A Magyar Nemzet értesülései szerint késhet a kormánynegyed beruházás engedélyezési folyamata, mert hiányzik a biztos jogi háttér. (2007.11.29. FigyelőNet)

Pezsgő logisztikai ingatlanpiac
Jelentősen nőtt a kereslet a hazai ipari és logisztikai ingatlanok piacán az előző negyedévekhez képest. Az üres területek nagysága 13 ezer négyzetméterrel csökkent az elmúlt év során. (2007.10.25. FigyelőNet)

Leépül az építőipar
Sorra szűnnek meg a magyar építőipari cégek, csökken az ágazat kibocsátása. (2007.10.22. FigyíelőNet)

Pesszimizmus az ingatlanpiacon?
Stagnált a lakáspiaci konjunktúra, visszaesett a lakáshitelek felvételének üteme, mérséklődtek az ingatlanpiaci kilátások. A legkeresettebb, nagyméretű és jó felszereltségű lakások akár 10 százalékkal is drágulhatnak idén - állítja az Ecostat. (2007.10.20. FigyelőNet)

Diákok az ingatlanpiacon
Egyre több fiatal dönt az ingatlanvásárlás mellett. A fővárosban a 11 millió forint körüli ingatlanok a legkeresettebbek, míg vidéken általában a 8-9 millió forint közöttiek. (2007.09.03. FigyelőNet)

Ingatlanadó: a befektetők nem aggódnak
A külföldi befektetőket nem aggasztja a tervezett ingatlanadó, mivel többségük a saját hazájából már jól ismeri azt - mutat rá a Colliers International Hungary elemzése. (2007.07.26. FigyelőNet)

Nő az építési felügyelők száma
A Világgazdaság információi szerint a jövőben régiónként hat, vagyis összesen 42 főállású építésfelügyelő dolgozna az országban. (2007.07.25. FigyelőNet)

Veres: 2009-től lesz ingatlanadó
Négy helyi és egy központi adót válthat ki az egységes értékalapú ingatlanadó, amelynek bevezetésére 2009-től kerülhet sor - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter egy reggeli televíziós műsorban. (2007.07.06. FigyelőNet)

Kormányzati negyed 142 milliárdért
A kormányzati negyed megépítésének és a 25 éven át tartó üzemeltetésének várható költségét 142,5 milliárd forintban maximalizálta az állam. (2007.06.21. FigyelőNet)

Nem kell az új építésű lakás
Legalább minden negyedik új építésű lakás üresen áll a fővárosban. A belvárosban pörögnek az ingatlanok, de a hegyvidéken a kétharmaduk eladatlan. (2007.06.20. FigyelőNet)

Százmilliárdos fejlesztések a Balatonnál
A Balaton-parti kempingeket felvásárló SCD Csoport tematizálná a különböző adottságú régiókat. (2007.06.13. FigyelőNet)

Kelendőbb az újszerű lakás
Budapesten a 2000 és 2005 között épült, úgynevezett újszerű lakások ára több kerületben meghaladja az újakét - derül ki az Otthon Centrum elemzéséből (2007.06.07. FigyelőNet)

Lesz-e ingatlanadó?
Leghamarabb az ősszel szavazhat az ingatlanadó törvényjavaslatáról a parlament. (2007.06.03. FigyelőNet)

Dömping használtlakásból
Idén több új lakás épül, de a piacot a használt lakások uralják. (2007.05.08. FigyelőNet)

Túl a mélyponton a lakáspiac?
Mostanra valamelyest optimistábbak a beruházók, legalábbis ezt tükrözik a friss lakáspiaci statisztikák. Az első negyedévben közel 6 százalékkal több építési engedélyt adtak ki, de sokkal kevesebb lakást vettek használatba. (2007.05.04. FigyelőNet)

Kényeztetik a luxuslakókat
Öt éven belül másfél millió forintra emelkedhetnek a belvárosi új lakások négyzetméterárai, mondják az ingatlanfejlesztők, miközben az igazi luxusszegmensben már most is ezen a szinten kínálnak egy négyzetmétert. (2007.04.23. FigyelőNet)

Kihal a támogtott lakáshitel
Évek óta folyamatosan csökken az állami támogatás mellett igényelt lakáshitelek aránya. A teljes lakáshitel-állományon belül négyből három hitel ma már piaci kamatozású. (2007.04.11. FigyelőNet)

2194-ig szökik az energia
Keddtől lehet pályázni az energia- takarékossági programra. Ha nem lankad a kormányzat lendülete, 2194-re újulhat meg minden hagyományos építésű lakás állami támogatással. (2007.04.05. FigyelőNet)

Kormánynegyed: tovább és olcsóbban pályázhatnak
Kilencven nappal meghosszabbítja a kormányzati negyed pályázatának leadási határidejét, és csökkenti a pályázati kiírás dokumentációjának árát a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. (2007.04.04. FigyelőNet)

Megbukott a luxusadó
A március 15-ei határidőig országosan mindössze 585 luxusadó-bevallás és durván 120 millió forintnyi adó érkezett az önkormányzatok adóügyosztályára. Ez a luxusadó bevezetésekor remélt milliárdnyi állami bevételnek csak a töredéke. (2007.03.23. FigyelőNet)

Párbeszéd nélkül az adóról
A szakértők szerint az általános ingatlanadó 2008-ra tervezett bevezetése nem megalapozott. (2007.03.23. FigyelőNet)

A legrosszabb befektetés?
Amennyiben az ingatlan birtoklása úgy válik általánosan adókötelessé, hogy a jelenlegi helyi adók rendszere is fennmarad, úgy az ingatlanfejlesztés lesz a legkedvezőtlenebb befektetési forma Magyarországon. A Magyar Ingatlanszövetség a piac torzulásától tart. (2007.03.20. FigyelőNet)

A kormánynegyed csapdái
Építészkörökben több aggály is felmerült a kormányzati negyed kapcsán. Van, aki új gödörtől tart. (2007.03.13. FigyelőNet)

Sajátos a magyar luxus
Loft-, penthouse- és resortlakásokra a pangó piacon is van kereslet, még akkor is, ha a potenciális vevők néhány ezreléke érti csupán a divatos újdonságok jelentését. Egyes piaci szereplők szerint ugyanakkor a beruházók sokszor érdemtelenül használják a luxusjelzőt, és a hazai kínálat tízéves lemaradásban van. (2007.03.08. FigyelőNet)

Meglepő optimizmus a piacon
Ajándék konyhabútorok mellett ingyen- garázzsal, vagy akár egymillió forintot is elérő árengedménnyel próbálkoznak a stagnáló lakáspiacon a beruházók, akik nagy része meglepően derűlátó. (2007.03.06. FigyelőNet)

Jóváhagyás nélkül is épülhet
„Benne van a levegőben”, hogy az új kormányzati negyed területén épül meg az első magasház Budapesten, és megtörténhet, hogy a beruházás parlamenti jóváhagyás nélkül indul el. (2007.03.02. FigyelőNet)

KIEMELT
HIRDETÉSEK

hirdetés

CSOK 10 + 10 millió

Graben Étterem Sopron

Lakáskulcs